BHA (Beta Hydroxy Acid)

BHA (Beta Hydroxy Acid)

#içerikçarşambaları’nın bu bölümünde konumuz BHA ya da uzun adıyla Beta Hydroxy Acid ya da salisik asit. Bu asidi tıp dünyası Aspirin’in türevi olarak iyi tanıyor. Ama güzellik alemi için BHA akne cephesinde savaşan en önemli asker! 

Bu kahraman asker anti-enflematuar ve anti-mikrobiyel özelliğinin yanı sıra yüzeyde ölü deriyi eksfolye etmesi ile hem aknenin oluşmasını önlüyor hem de olanı kurutuyor. (daha ne yapsın?) 

Ama burada bitmiyor çünkü kimyasal peeling için sıkça tercih edilen BHA cildin daha alt katmanlarına da inebiliyor ve gözenek içlerinde de temizlik işine devam ediyor. (Öylesine de hamarat.) BHA geçenlerde konuştuğumuz AHA’nın aksine yağda çözülebilen bir madde olduğundan bu yağ ile beraber birikmiş sebumu (cildin yağ salgısı) ve kiri de mıknatıs gibi kendine çekiyor. 

Bu nedenle yüz temizleyicilerinin içinde harikalar yaratan BHA; üzüm, mürdüm eriği, kayısı, böğürtlen, yaban mersini, kızılcık, Frenk üzümü, mandalina ve çilek gibi meyvelerde bol bulunuyor. 

Star içeriği Frenk üzümü olan SOS Balm’ı yüzünüzdeki akneleri tedavi etmek için lokal olarak geceden sürün. Sabah sizi mutlu edecek bir değişimi başlatın!