Antioksidanlar ve Serbest Radikaller

Antioksidanlar ve Serbest Radikaller

#içerikçarşambaları’nın bu bölümünde konumuz Antioksidanlar ve serbest radikaller. Çünkü birini anmadan diğerinin anlamı ya da önemi azalıyor. Aynı çizgi filmlerdeki kötü adamlar gibi. Önce kötülerden başlayalım: Serbest radikaller. Bu moleküller adından anlaşılabileceği gibi vücudun içinde serbestçe gezer ve hücrelere zarar verir. Kendileri enerji bakımından düşük olduğu için enerjisi yüksek hücrelere saldırır ve elektronlarını çalarak yaşar. Böylece sağlıklı hücreler zarar görür. Serbest radikallerin zararlarını nasıl görürüz? Mesela ciltteki renk değişimlerinde (buna güneş yanığı dahil maalesef), çatlak kılcal damar görüntüsü, kırışıklıklar, pigmentasyon bozuklukları, cilt tonunda eşitsizlikler ve matlık. Serbest radikallerin başlıca sebepleri arasında çok tanıdık şeyler var aslında. Hiçbiri sizi şaşırtmayacak ama yine de hazır olun! Çevresel kirlilik, UV ışınları, beslenme bozukluğu, stres, alkol, sigara. 

Peki Antioksidanlar bu hain radikallere karşı nasıl savaşıyor? Kendi elektronlarını feda ederek sağlıklı hücreden çalmasına gerek bırakmıyor. Böyle de özverili ve barışçıllar. Yani antioksidanları sevin, cilt bakımınızdan eksik etmeyin. En iyi antioksidan kaynakları C ve E vitaminleri, Niasinamid ve Ferulik asit. 

Roius Naturals SOS Balm içinde bulunan Frenk üzümü en zengin antioksidan kaynaklarından biridir. Bunun yanı sıra nar çekirdeği de önemli bir antioksidandır. Ayrıca yine SOS Balm içindeki ayçiçeği ve tamanu yağları önemli E vitaminleri olarak antioksidan yönünden çok zengindir. Cildinizi lekeden, kırışıklıktan, matlaşmadan korumak için cilt bakımında yoğun antioksidanı eksik etmeyin. 

Mini hatırlatma: Ürünlerinizde kullanılan yağlardan maksimum etki almak için soğuk pres yöntemi ile elde edilmiş olması ve organik tarım kaynaklı olması önemlidir.