İçerik Çarşambaları Sağlıklı Blog'da

İçerik Çarşambaları Sağlıklı Blog'da

Instagram hesabımızda başlattığımız #içerikçarşambalarını web sitemize de taşıyoruz.

Biliyoruz cildiniz için en iyi içerikleri kullanmak istiyorsunuz ama her gün yeni bir asit, protein, mineral derken aklınız karışıyor. O yüzden artık çarşamba günleri başta çok bilindiklerden başlayarak cildinize yararlı içerikleri konuşmaya başlayacağız.  

İlk konumuz AHA ya da uzun adıyla Alpha Hydroxy Acids (yani 80’lerin ünlü müzik grubu ile karışmasın). AHA; doğal yolla elde edilebilen ya da laboratuvar ortamında becerikli ellerin sentetik olarak ürettiği yararlı bir kimyasaldır. Laktik asit (süt kaynaklı) ya da Glikolik asitten (şeker kamışı, turunçgiller ve çalı meyveleri) üretilir. 

AHA; Özellikle cildin en üst tabakasındaki ölü hücre tabakasını eksfoliye etmeye yarar. Böylece gözenekler açılır, cildin daha genç, parlak ve yumuşak yüzeyi kendini gösterir. 

En üst tabakada etkili olduğu için koyu lekelerle, yara izleriyle ve ince çizgilerle savaşmak için en iyi dostunuz olacaktır. 

AHA ölü deri arındırdığı için temizleyici ürünlere eklemek çok iyi görünse de ciltte biraz fazla kalması önemli. Bu nedenle kimyasal peeling için çok uygun bir bileşendir ve serum olarak hatta krem olarak daha uzun süre cildinizde kalır ve iyi performansı gösterir. 

Roius Naturals SOS Balm içinde bulunan Frenk üzümü ve limon kabuğu yağı AHA bakımından zengin içeriklerdir. Ama ev kullanımı için uygun miktarda ayarlanmıştır.  AHA, 3 hafta içinde düzenli kullanımla etkisini kanıtlar. Bu nedenle eğer cildiniz kuru ve matlaşmış görünüyorsa ölü tabakadan kurtulmak için düzenli bir kür olarak 3 hafta boyunca her gece yatmadan önce nemlendiricinizin yerine SOS Balm kullanın. #içerikçarşambaları foto: @franzi_sophia