Aktif Rehberi: Yeşil Çay (EGCG)

Aktif Rehberi: Yeşil Çay (EGCG)

Roius Naturals Sağlıklı Blog’un yeni yazı serisi "Aktif Rehberi” ile merak ettiğiniz, son dönemde popüler olan ya da her zaman cilt bakımının vazgeçilmezlerinden olan aktif içerikler hakkında bilgi alabilirsiniz. "Aktif Rehberi”nin bu bölümünde konumuz Yeşil Çay. Yeşil Çay nedir? Yeşil Çayın cilde faydaları nelerdir? Kimler cilt bakımında Yeşil Çay kullanmalı? Kimler cilt bakımında Yeşil Çay kullanmamalı? Yeşil Çay hangi içeriklerle beraber kullanılmalı? Yeşil Çay hangi içeriklerle yan yana kullanılmamalı? Tüm soruların cevapları bu rehberde! 

Aktif Tipi: Antioksidan 

Genel Faydaları: Serbest radikal hasarından koruma, yağlanmayı dengeleme, cildi yatıştırma. 

Kimler Kullanmalı: Tüm cilt tipleri için uygundur. (Eğer cildinizin yeşil çaya özel bir hassasiyeti yoksa.) 

Ne Sıklıkta Kullanmalı: Uzmanlar günlük olarak kullanılmasını öneriyor. Beslenme uzmanları da (uykusuzluk problemi çekenler hariç) günlük olarak 1 fincan çayının içilmesini öneriyor. 

Hangi Aktiflerle Yan yana İyi Çalışır: Uzmanlar başka antioksidanlarla yan yana kullanılmasını öneriyor. Yeşil çay (EGCG) özellikle vitamin C ve E vitamini ile birlikte kullanıldığında performansı yükseliyor. Hyalüronik asit ile yan yana kullanıldığında cilde daha derinlemesine nüfuz edebiliyor. 

Hangi Aktiflerle Yan yana Gelmemeli: Tüm diğer aktiflerle yan yana gelebilir.