Egzamanıza En Doğal Çözüm: SOS Balm

Egzamanıza En Doğal Çözüm: SOS Balm

Egzama cilt problemleri arasında en sık görünen ve uzmanlar tarafından tıbbi olarak çok önemli bulunmasa da çok can sıkıcı sorunlardan biridir. Egzama neden olur sorusunun bir tane cevabı yok maalesef, birkaç tane egzama nedeni sayılabilir. Mesela evdeki tozlar, alerjenler, kışın soğuk, yazın güneş, temizleyicilerin içindeki kimyasallar ve egzama tipleri de gerçekten çok çeşitli olabiliyor.  

Atopik egzama, seboreik dermatit, kontakt egzama, asteatotik egzama ve diğerleri… Tüm bu egzama çeşitleri arasında aynı olan şey mekanizmaları ve sizi suça ortak etmeleri. Nasıl mı? Tipik olarak yüzünüzde, saç derinizde, ellerde, ayaklarda (ya da farklı bir bölgede) kaşıntı başlatır ve siz de onun peşinden gidersiniz. Giderek artan kaşınma ile cilt zarar görür, zaten hali hazırda toz, soğuk ya da kimyasallar nedeni ile bozulan cilt bariyeri daha da fazla hasar alır. Bu sefer cildin savunmasız düşen yüzeyinde oluşan yara, pullanma ve çatlaklardan birçok zararlı mikroorganizma rahatça nüfuz eder ve enfekte eder. 

Egzamanızla savaşırken yapmanız gereken en önemli şey, Çinlilerin ünlü Seddi gibi fiziksel bir önlem olarak cilt bariyerinizi güçlendirmektir. Cilt bariyerinizi güçlendirmek için onu çimentonun nemi gibi bir arada tutan, kum gibi pullanıp dağılmasını engelleyen nemi yüksek tutmalısınız ve korumalısınız. Ayrıca bu duvarı kullandığınız ürünlerin içindeki besleyici içeriklerle de kuvvetlendirmelisiniz.  

Roius Naturals SOS Balm egzama konusunda en doğal, en masum yardımcınız olacak. Çünkü egzamaya en iyi gelecek şey öncelikle yangını söndürmek yani bu durumda kaşıntıyı yatıştırmak. Sonra nem vermek ve cildi bir film şeridi gibi kaplayan ama kimyasal alternatifleri gibi nefes almasını engellemeyen balmumu ile nemi cilde hapsetmek. Antimikrobiyal ve antibakteriyal bitkilerle cilde izinsiz girmeye çalışan mikroorganizmaları elemine etmek. Sonra hasarlı alanda hücre yenilenmesini Frenk üzümü, ayçiçek yağı, tamanu gibi içeriklerle destekleyerek iyileşme sürecine yardımcı olmak. Hem de içinde hiçbir kimyasal olmadığı için tüm aileniz için gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.** 

** Kullanmadan önce ürünün tüm içerik bilgilerini okuyarak içindeki herhangi bir bileşene alerjiniz var mı kontrol ediniz.