Küçük Kazaların En Ünlüsü Yanık ve En Doğal Tedavisi 

Küçük Kazaların En Ünlüsü Yanık ve En Doğal Tedavisi 

Evde, ofiste, tatilde bazen okulda yaşanan küçük kazaların en ünlülerinden biri yanıktır. Küçük de olsa derecesi düşük de olsa hem acısı yüksektir hem de tedavisi zaman alır. Yanık tedavisi için kullanılan kremler çoğu zaman fazla uygulanır ya da hasar gören alan gerekenden uzun süre kapalı tutulur ve beklenen iyileşme bir türlü gerçekleşmez. Ayrıca konu özellikle çocuklar olunca tedavinin pratik ve hızlı olması daha da önem kazanır (ve çoğumuz için en doğal yöntemlerle olması da). İşte böylesine bir kaza sonrasında size yardımcı olabilecek 3 soruda en pratik yanık tedavisi!  

  1. Yanık Tedavisinde İlk Olarak Ne Yapılmalı?

Öncelikle yanığın seviyesini anlamak önemli eğer 1 ya da 2 derecesinde yani yüzeysel bir yanık ise evde tedavi edebilirsiniz. Bunun için önce hemen soğuk akan suyun altına sokun ve 5 dakika kadar (ya da acısı hafifleyene kadar) devam edin. Suyun çok soğuk olmamasına dikkat edin.  

  1. Yanık Sonrası Kabarcıklar Oluştu Ne Yapmalıyım? 

Eğer yanık bölgede kabarcıklar oluştuysa bölgeyi gazlı bez ile korumaya alın ve kabarcıkların kendi kendine iyileşmesi için zaman tanıyın. Asla patlatmayın. İçi su dolu olan bu kabarcıklarla cildiniz hasar alan böyleyi tamir etmek üzere korumaya alır. Kabarcıklar gidene kadar krem sürmeyin.  

  1. Yanık Tedavisi İçin Hangi Kremi Kullanmalıyım?

Bizim size önerimiz önce bir miktar saf Aloe Vera jeli kullanmanız. Sonra bitkilerden hazırlanmış en doğal iyileştiriciniz olan SOS Balm uygulamanız. Çünkü yanık sonrası 3 ana müdahaleye ihtiyacınız olacak: 1. Yanan yerin acısını gider. 2. Hasar alan bölgeyi korumaya al ve bakterilerden koru. 3. Hücre bazında onarımı başlat. SOS Balm yanık acısını içerisindeki yoğun Arnika özü ile giderir. Hasar alan bölgeyi antibakteriyal bal mumu, ayçiçek ve tamanu yağları ile korumaya alır. Frenk üzümü, Hindistan cevizi, nar çekirdeği ve Shea Butter yağları ile hasar alan bölgeyi onarıma sokar.  

Yanık olan bölgeyi sonraki birkaç gün güneşe göstermemeye dikkat edin. Zaten böylesine bir durumda acısı ile kendini hemen hatırlatacaktır. Ayrıca kullandığınız kremleri ince bir tabaka olarak sürmeye ve hasarlı bölgenin çok sulanmamasına dikkat edin.  

Geçmiş olsun!