Hyalüronik Asit

Hyalüronik Asit

#içerikçarşambaları'nın bu bölümünde son dönemin en popüler içeriklerinden Hyalüronik aside yakından bakacağız. Telaffuzu oldukça yorucu olan bu asit, isminde asit geçmesi nedeniyle de korkutucu görünebilir. Ama aslında oldukça önemli ve doğru kullanılırsa nem sorununuzu başarıyla karşılayabilecek bir içerik. 

Hyalüronik asit kendi kütlesinin 1000 katı kadar nem tutabilen ve cilde nüfuz ettiğinde nemin cilde tutunmasını sağlayan bir içerik. 

Eğer nemli bir coğrafyada yaşıyorsanız (bu anlatım ne kadar da İstanbul’u çağrıştırıyor değil mi?) Hyalüronik asit havadan kelimenin gerçek anlamı ile nem kaparak cildinizin kurumasını önler ve parlak bir doku verir.

Ama eğer kuru iklime sahip bir yerde yaşıyorsanız Hyalüronik asit tam tersi havadan alamadığı nemi cildin diğer katmanlarından edinmeye çalışarak  daha da kuru, mat ve gergin bir sonuca neden olur ki kimse bu kadar gerginlik istemez. Değil mi? 

Hyalüronik asiti en iyi kullanma yolu serum olarak hafif nemli yüze sürmek. Ardından da suyu cilde hapsetmek ve kaçmasını engellemek için mutlaka nemlendirici krem ile desteklemek. (sanırım haftalık nem kelimesi kapasitenizi doldurduk)

Unutmayın cilt bakımı yaparken sadece cildinizin ihtiyaçlarını değil çevresel faktörleri de mutlaka hesaba katmalısınız!