Cilt Bakım Ürünlerinde Aktif İçerikler

Cilt Bakım Ürünlerinde Aktif İçerikler

#içerikçarşambaları’nda konumuz Aktif İçerikler. Birçok Instagram postumuzda ya da story’de aktif içeriklerden bahsediyoruz. Ama bazen aktif nedir, aktif varsa bunun bir de pasifi mi var? gibi sorularla kafalar karışabiliyor.  

Aktif; bir ürünün içinde olan ve spesifik bir sorunu hedef alan içeriklerdir. Örneğin akne karşıtı bir ürünün içeriğinde salisilik asit ya da benzoyl peroxide olması gibi. Aktif içerikler arasında SPF türleri, A,C, E vitaminleri, antioksidanlar, hyalüronik asit, AHA türleri, BHA, çinko, sülfür, hidrokinon, seramid, niasinamid en çok kullanılanlar arasında. Bu içeriklere aktif denmesinin bir nedeni de haklarında dikkate değer bulgulara varılmış laboratuvar araştırmalarının bulunmasıdır. Cildiniz ile ilgili bir soruna daha hızlı ve belirgin bir sonuç vereceğine güvenebilirsiniz.  

Pasif içerik yoktur ama inaktif içerikler vardır. Bunlar da bir film ya da tiyatro oyunundaki yardımcı oyuncular gibi asıl işi yapmasalar da aktiflere destek olurlar (mesela "esas kızın bir arkadaşı öyle bir şey ağzından kaçırır ki” gibi). İnaktifler, aktiflerin daha iyi nüfuz etmelerine yardımcı olurlar ya da nem tutmaya, daha iyi performans göstermesine veya yavaş emilime. Yani inaktif içerikler de oldukça önemlidir. O nedenle ürünler laboratuvar ortamında bilen kişiler tarafından doğru oranlarda, doğru aktif ve inaktiflerle karıştırılmalıdır. (bu noktada evde yapılan sebze, meyve, yoğurt maskelerini tekrar düşünmekte yarar var) 

Çok karşılaşılan sorunlara ve onlara iyi gelen bazı aktiflere göz atacak olursak: 

Yaşlanma: C, A, E Vitaminleri, antioksidanlar (hücre yenileme, anti-aging)

SPF: Çinko oksit, titanyum dioksit, avobenzon, oksibenzon

Kuruluk: Hyalüronik asit, E Vitamini, seramid

Lekeler: (pigmentasyon) Kojik asit, C Vitamini, AHA türleri, BHA (salisilik asit), hidrokinon

Akne: A vitamini (retinol), BHA, benzoyl peroxide, azelaik asit, niasinamid 

Bu yüzden cilt bakımı önerilerimizde genelde, sonuçlarına güvendiğimiz aktif içerikleri öne çıkarmaya özen gösteriyoruz. 

Bazı bitki ve meyve türleri (örneğin ayçiçeği, yeşil çay, frenk üzümü, nar çekirdeği, kuşburnu, Salicornia) içeriklerinde yoğun antioksidan ve vitamin bulundurdukları için ve cilt bakımında soğuk pres yöntemi ile etkilerini kaybetmeden kullanılabildikleri için sık sık önerdiklerimiz arasında yer alıyor.  

Dünya çapında aktifler ve bitkiler üzerinde yapılan çalışmaları yakından takip ederek yeni bilgiler ışığında hem çalışmalarımızı sürdürmeye hem de sizlere bu bilgileri aktarmaya devam ediyoruz. Tüm cilt bakımı içerik postlarımızı #içerkçarşambaları hashtag’i altında bulabilirsiniz. Lütfen sorularınızı bize iletmeye devam edin! 

Sevgiler,

Roius Naturals